Natasja 

Ik ben Natasja van Straaten en kom uit Den Haag. Mooie stad achter de duinen, waar ik ontzettend van geniet! Ik werk sinds mijn 18de in het vastgoed, maar merkte al gauw dat ik me niet helemaal thuis voelde in die enigszins ‘hardere, zakelijke wereld’. Na enkele jaren kwam ik in aanraking met yoga en meditatie. Ik was op zoek naar rust en ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. Door te mediteren en het beoefenen van yoga werd ik me meer bewust van wie ik ben en wat ik wil bijdragen aan deze wereld. 

 

Dit gaf aanzet tot een paar nieuwe stappen: ten eerste ben ik eigen baas geworden; nog wel in het vastgoed, maar op mijn eigen manier. Daarnaast ben ik mij verder gaan verdiepen in de kennis en wijsheid van yoga en meditatie. Naderhand voelde ik mijzelf klaar om mijn kennis en ervaring te delen met anderen, en sinds 2018 doe ik dat met veel liefde via mijn eigen bedrijf, Bliss Soul.

 

Ik hecht veel waarde aan persoonlijke aandacht in mijn lessen, om in te spelen op ieders behoefte. "Verbinding" is een belangrijk thema. Allereerst om verbinding of contact te maken met jezelf, zowel fysiek als geestelijk of emotioneel. En dat alles er mag zijn, zoals het zicht aandient. Voor mij heeft een "perfecte houding" weinig van doen met hoe deze eruit ziet, maar des te meer met wat op dat moment goed en dienend is voor jou lichaam. Ik geloof dat iedereen vanbinnen een wijze leraar heeft, en dat - wanneer we de tijd nemen te luisteren en bewust te worden - we aan deze stem gehoor kunnen geven. 

 

Opleidingen

2011-2012: Gewichtsconsulent - Sonneveld Academie

2013: Balinese Massagecursus - Jamu School, Bali (Indonesië)

2013: Vipassana Meditatiecursus - Yangon (Myanmar)

2014: Massagecursus - Opleidingsinstituut Massage in Beweging

2014-2015: Tuina Masseur en Basis Chinese Geneeswijze - Academie Bo Yi 

2016-2017: NLP Practitionar (Neurolïngistisch Programmeren) - Eerste verdieping opleidingen

2017: Hatha Yoga teacher training 200 hours - Breath of Life Centre, Kreta (Griekenland)

2018: 8 weekse Mindfulness Training - Mindfulness Coach 

2018: Workshop Stoelmassage - ATS opleidingen

2018: Meditation Teacher Training 100 hours - Sarvaguna Yoga, Dharmsala, (India)

2018: Adjustment yin workshop 15 hours - José de Groot

2019: Yin Teacher Training 100 hours - Saktiisha Yoga Centre Den Haag

met Skadi van Paasschen 

 

Geregeld volg ik cursussen en workshops op het gebied van yoga, meditatie en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast lees ik veel over deze onderwerpen om mijzelf te inspireren.