Natasja 

Ik ben Natasja van Straaten en kom uit Den Haag. Mooie stad achter de duinen, waar ik ontzettend van geniet! Ik werk sinds mijn 18de in het vastgoed, maar merkte al gauw dat ik me niet helemaal thuis voelde in die enigszins ‘hardere, zakelijke wereld’. Na enkele jaren kwam ik in aanraking met yoga en meditatie. Ik was op zoek naar rust en ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. Door te mediteren en het beoefenen van yoga werd ik me meer bewust van wie ik ben en wat ik wil bijdragen aan deze wereld. 

 

Dit gaf aanzet tot een paar nieuwe stappen: ten eerste ben ik eigen baas geworden; nog wel in het vastgoed, maar op mijn eigen manier. Daarnaast ben ik mij verder gaan verdiepen in de kennis en wijsheid van yoga en meditatie. Naderhand voelde ik mijzelf klaar om mijn kennis en ervaring te delen met anderen, en sinds 2018 doe ik dat met veel liefde via mijn eigen bedrijf, Bliss Soul.

 

Ik hecht veel waarde aan persoonlijke aandacht in mijn lessen, om in te spelen op ieders behoefte. "Verbinding" is een belangrijk thema. Allereerst om verbinding of contact te maken met jezelf, zowel fysiek als geestelijk of emotioneel. En dat alles er mag zijn, zoals het zicht aandient. Voor mij heeft een "perfecte houding" weinig van doen met hoe deze eruit ziet, maar des te meer met wat op dat moment goed en dienend is voor jou lichaam. Ik geloof dat iedereen vanbinnen een wijze leraar heeft, en dat - wanneer we de tijd nemen te luisteren en bewust te worden - we aan deze stem gehoor kunnen geven. 

 

Opleidingen

2011-2012: Gewichtsconsulent - Sonneveld Academie

2013: Balinese Massagecursus - Jamu School, Bali (Indonesië)

2013: Vipassana Meditatiecursus - Yangon (Myanmar)

2014: Massagecursus - Opleidingsinstituut Massage in Beweging

2014-2015: Tuina Masseur en Basis Chinese Geneeswijze - Academie Bo Yi 

2016-2017: NLP Practitionar (Neurolïngistisch Programmeren) - Eerste verdieping opleidingen

2017: Hatha Yoga teacher training 200 hours - Breath of Life Centre, Kreta (Griekenland)

2018: 8 weekse Mindfulness Training - Mindfulness Coach 

2018: Workshop Stoelmassage - ATS opleidingen

2018: Meditation Teacher Training 100 hours - Sarvaguna Yoga, Dharmsala, (India)

2018: Adjustment yin workshop 15 hours - José de Groot

2019: Yin Teacher Training 100 hours - Saktiisha Yoga Centre Den Haag

met Skadi van Paasschen 

 

Geregeld volg ik cursussen en workshops op het gebied van yoga, meditatie en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast lees ik veel over deze onderwerpen om mijzelf te inspireren. 

 

 Marije

Ik ben Marije Verstraten, net als Natasja geboren en getogen in Den Haag. Mijn yogareis begon als 14-jarige puber, toen ik samen met mijn moeder les volgde bij een yogacentrum in de buurt. De rust die yoga mij bracht kon ik goed gebruiken, toch voelde ik me niet helemaal thuis als puber tussen de volwassenen. Daarnaast was ik niet bepaald lenig en kwam ik mezelf daarin echt tegen op de mat. Dat alles bij elkaar zorgde ervoor dat ik na een aantal maanden afhaakte. Die paar maanden waren echter wel genoeg om mijn interesse voor yoga en meditatie te wekken en gedurende de jaren die volgden kwam ik er steeds weer terug. Na een aantal jaar bouwde ik een steady yoga practice op en kwam het verlangen om zelf les te gaan geven. 

 

Lange tijd heb ik gedacht dat ik geen goede docent zou zijn omdat ik niet heel lenig ben, maar inmiddels zie ik dat juist als een kracht. Wanneer yoga nieuw voor je is kan naar een les komen heel intimiderend zijn, zeker als je lijf niet hetzelfde kan als de docent of de mensen om je heen. Misschien denk je daardoor zelfs dat je slecht bent in yoga, ik wil je hier daarom vast op het hart drukken dat yoga meer is dan jezelf in moeilijke poses brengen en dat er niet zoiets is als goed of slecht zijn in yoga. Yoga is een leerproces waarin je je steeds bewuster wordt van jezelf. Je wordt op de mat geconfronteerd met je overtuigingen, je mogelijkheden en je grenzen. Dat geldt ook nog steeds voor mezelf. En maakt dat ik ernaar streef om in mijn les een veilige omgeving te creëren waarin iedereen zich welkom voelt om dat proces van bewustwording aan te gaan. Ik hoop je te zien bij een van onze lessen, je bent van harte welkom!